Rariteiten en andere koddige attracties

Het restaurant op de foto hiernaast, geeft je een beetje een idee met wat ik bedoel met "Rariteiten en andere koddige attracties". Het is slechts een klein voorbeeld van de talloze opvallende taferelen in zomaar een straatbeeld. Iets waar Amerikanen naar mijn idee in uitblinken, is in de presentatie van wat dan ook. Het moet meer, groter, gekker, fascinerender, overtreffender. Soms kom je ze toevallig tegen, maar vaak (zoniet meestal) moet je gewoon weten waar je ze kunt vinden.

 

En dat vergt vooronderzoek, maar dat is juist leuk. Het bezoeken van deze "Roadside attractions" - zoals deze tak van sport ook wel beter bekend is - is voor mij een jaarlijks terugkerend evenement. Het varieert eigenlijk van het mijlenver omrijden om een oplegger loodrecht in een grasveld te zien staan, tot gedenkwaardige ontmoetingen met makers van levenswerken. Op deze pagina vind je een verzameling van allerhande grappige en vreemde zaken die je in Amerika tegen kunt komen.

Longhorn Grill, Amado, AZ

Opvallende zaken

 • Ice Bar Orlando
  Ice Bar

  Orlando, FL

  Van 30 graden boven naar bijna 10 onder nul. Voor $30 krijg je een cocktail aan de bar en daarna eentje in de icebar zelf in de kelder.

 • Cathedral of Junk
  Cathedral of Junk

  Austin, TX

  Verzameling rotzooi bij een eigenaardig type zonder al te veel communicatieve vaardigheden in de achtertuin. Apart om even te zien voor $10 verplichte bijdrage.

 • Drive in bioscoop
  Drive-in Bios

  Amarillo, TX

  Over drive-in bioscopen is een heleboel te vinden op internet, maar probeer maar eens eentje te spotten die nog daadwerkelijk open is. Zoals deze in Amarillo, als je hier in het weekend bent kun je voor $8 twee films zien. Je dient af te stemmen op een FM frequentie om het geluid van de film te horen. Typisch Amerikaans, zeker doen.

 • Four Corners
  Four Corners Monument

  Four Corners Monument, UT/CO/NM/AZ

  Wij hebben een drielandenpunt, hier is er een vierstatenpunt. Drie dollartjes aan Winnetoe geven en je kunt even in 4 staten tegelijk zijn: Colorado, Arizona, New Mexico en Utah.

 • Monument valley
  Monument Valley

  Monument Valley, UT

  Niet echt speciaal iets wat onder de categorie opvallend valt, zoals al de rest wat op deze pagina staat, maar wel bijzonder om te bezoeken. Het is dat die indianenmentaliteit me niet echt aanstaat anders was ik wel langer gebleven. Wel indrukwekkend uitzicht hier.

 • Bottle Tree Ranch
  Elmer's Bottle Tree Ranch

  Helendale, CA

  Net buiten Barstow kom je een stuk van de I-40 deze excentrieke verzameling lege flessen tegen van Elmer. Aardige knar die nooit statiegeld terugbrengt naar de winkel maar er liever zelf een kunstwerk van maakt. Zeker de moeite waard om even een ommetje voor te maken.

 • Richfield Tankstation
  Tankstation droog

  Coalinga, CA

  Ik had me er iets meer van voorgesteld van een tankstation. Minimaal dat je naar binnen kunt en even wat fris kan kopen of zo. Dit is niet meer dan een display achter een hek. Jammer, het had leuker kunnen zijn.

 • Folk Art
  Folk Art

  Sebastopol, CA

  Te vinden op Florence Ave, Sebastopol. In deze straat wonen kunstenaars die van afvalmateriaal creaties maken zoals deze. Bij bijna praktisch iedereen die in deze straat woont staan er kunstwerken afkomstig van hun in de tuin, maar ook her en der verspreid door het dorp kun je ze vinden.

 • Southpark bus
  South Park bus

  Legget, CA

  Net buiten Legget op weg naar Fort Bragg kom je deze herkenbare bus tegen uit de serie South Park tegen.

 • Chandelier Tree
  Chandelier Tree

  Legget, CA

  Er is iemand losgegaan met een boom en een kettingzaag. Er doorheenrijden gaat maar ter nauwernood, hooguit een inch aan weerskanten had ik over.

 • Paul Bunyan en de blue ox
  Bunyan en de Ox

  Klamath, CA

  Het stikt in deze regio van het hout. Boomhutten, souvenirs van hout en houthakkers zoals hier op de foto. Voor het contrast: Je kunt net met je handen omhoog de ballen aanraken van de blauwe os. Best aardig groot, leuk om even te stoppen.

 • Vliegtuig in Oregon
  Vliegtuig in het bos

  Hillsboro, OR

  Dit toestel is te vinden in de heuvels bij Hillsboro, Oregon. Het is het prive onderkomen van Bruce Campbell die hier zo'n half jaar per jaar woont. Het is niet gelijk van de weg te zien dus goed naar knipperende lampjes kijken in het bos.

 • Ijsje
  Ijsco

  Seattle, WA

  Als ik me goed herinner is deze ijsco ergens te vinden langs 4th street en de Space Needle. Wel grappig, verder niet langer dan een paar minuutjes bij stil staan.

 • Gumwall Seattle Post Alley
  Gumwall

  Seattle, WA

  Dit was vroeger een bioscoop. Bezoekers werden altijd vriendelijk verzocht hun kauwgum niet onder stoelen of banken te plakken, en mee "naar buiten te nemen" vrij vertaald. De gemeentelijke strijd om Post Alley kauwgumvrij te houden is sinds 1990 gestaakt en sindsdien een bekende touristische trekpleister.

 • Seligman
  Route 66 Seligman

  Seligman, AZ

  Ook een echte must als je net van Hackberry afkomt. Iets verder ligt Seligman, een wat groter maar o zo typisch Route 66. Vergeet geen ijsje te halen bij de Snow Cap Drive-in.

 • Hackberry
  Route 66 Hackberry

  Hackberry, AZ

  Een dorpje van in totaal 4 inwoners, een stukje verwijderd van de Interstate 40. Is me een keertje opgevallen tijdens 1 van de afleveringen van World's Greatest Motorcycle Rides op Travel Channel. Eigenaar loopt bewapend rond vanwege de slangen in de buurt. Veel souvenirtjes te kopen.

 • Route 66 Williams
  Route 66 Williams

  Williams, AZ

  Zeker een stop zoniet een overnachting waard, typisch een Route 66 dorpje in de stijl zoals je het zou verwachten. Het ligt op de route naar de Grand Canyon en je komt er sowiezo voorbij langs de Interstate 40. Absoluut een aanrader.

 • O' Shea's route66 museum
  O'Shea's Route 66 museum

  Springfield, IL

  Een ietwat uit de hand gelopen hobby van Bill O'Shea. Grappig om zo eventjes te bezoeken, heeft een musuem binnen en een ouwe schoolbus op zijn terrein staan. Leuk voor een uurtje of wat.

 • Iowa 80 truckstop
  Iowa 80 Truckstop

  Walcott, IA

  Dit is naar vermeend de grootste truckstop van Amerika. Te vinden in het plaatsje Walcott langs Interstate 80. Vandaar de naam Iowa 80. Compleet met doktoren, tandartsen en gelovigen kunnen kerkdiensten bijwonen om veilig de weg op te kunnen.

 • Albert the Bull
  Stier van 45 ton

  Audubon, IA

  Een stier van 45 ton in het dorpje Audubon, Iowa. Klein speeltuintje voor de kids erbij. De stier had niet al te lang geleden de private onderdelen van een nieuw likje verf voorzien gekregen zo te zien. Erg prominent aanwezig in ieder geval, maar goed het hoort erbij. Een delicatesse trouwens.

 • Bodie
  Ghosttown Bodie

  Bodie, CA

  Net ten oosten van Yosemite, een typsiche western ghost-town. Ligt behoorlijk verscholen de bergen in, de route die ik heb gereden was ik blij dat ik een off-the-road meehad. Schijnt ook een fatsoenlijke geplaveide weg te zijn, met een slagboom en toegangs-entree. Die heb ik niet moeten betalen.... dus: als je gratis naar binnen wilt; er is een sluiproute. Maar je kunt wel files krijgen als koeien voor je etc.

 • Bowling baan
  Bowlingbaan

  Daly City, CA

  Dit is een bowlingbaan van in totaal 60 banen, te vinden in Daly City, net ten zuiden van San Francisco. Lopen aardig wat goede bowlers rond, de bowlinggaatjes zelf hebben ze niet nodig. Er schijnen ook bowlinghallen te zijn met in totaal 100 banen.

 • The Ledge
  The Ledge

  Chicago, IL

  The Ledge is een extra uitschaafbaar glazen bak, wat ze in de Sears Tower (tegenwoord Willis Tower) op de 103e verdieping hebben gemaakt. Is er nog niet zo lang, zo'n beetje rond 2009-2010 gemaakt. Prachtig uitzicht naar beneden en natuurlijk over de hele indrukwekkende skyline van Chicago.

 • Oog van Chicago
  Oog in het zeil

  Chicago, IL

  Ik weet niet meer in welke straat ik deze tegenkwam. Wel opvallend en zeker de moeite waard voor een kiekje. Van welk beest zou dit oog geweest kunnen zijn? Niet van King Kong... kan nooit van die blauwe ogen gehad hebben.

 • Daddy's Ketchup
  Ketchup bottle

  New York City, NY

  Naast de hamburger de kers op de taart die ten alle tijde beschermd en geprezen dient te worden. Deze fles ketchup is te vinden vanaf het WTC lopend richting de Brooklyn Bridge. Het heet ook iets met "park" maar welke het is, het antwoord ligt op google maps.

 • Demolition Derby
  Demolition Derby

  Topsfield, MA

  Hier in Topsfield doen ze jaarlijks aan leedvermaak voor auto's. Het is het klapstuk na een week lang kermis op deze plek, de Figure 8 en de Demolition Derby. Initieel had ik liever schoolbussen gezien, maar voor een eerste keer was dit zo prima. Kijk maar even onder Youtube! voor wat beeldmateriaal.

 • Ben and Jerry's Cowmobile
  Ben and Jerry's Cowmobile

  Waterbury, VT

  De bakermat van Ben and Jerry's, de hoofdplantage van al dat heerlijke ijs staat hier. Heel cartoonesk opgezet, je wandelt als het ware in een soort stripverhaaltje rond. Typisch iets voor gezinnen of toeristen als mezelf, men komt hier vanuit heel Amerika en ver daarbuiten naartoe. Wat moet je anders in Vermont.

 • Kever op schoorsteen
  Kever op schoorsteen

  Amsterdam, NY

  Je moet even goed kijken op deze foto waar het nu precies om gaat. Maar het is een Volkswagen kever die ze op een schoorsteen geplant hebben. Dat kan alleen in Amsterdam. Overigens is dit een overwegend schraal dorp, ik heb er vanwege de naam 1 nacht gespendeerd. Advies: doorrijden.

 • Grote stempel
  Gratis stempel

  Cleveland, OH

  Voor wat betreft Cleveland: als je nog kans hebt om weg te rennen, doe dat dan meteen. Ik ging er ook niet voor mijn lol naar toe, alleen gestuurd op een korte missie bij de plaatselijke Hardrock Cafe. Deze stempel vind je vlakbij het stadion in Willard Park.

 • Longaberger
  Picknick basket building

  Newark, OH

  Een leuke en originele verschijning, en een zaak die ook aan de buitenkant laat zien waar ze voor staan. Dit is het warenhuis van Longaberger, in Newark in de staat Ohio. Voor de rest niet veel te beleven hier, en heb ook niet echt de moeite genomen wat er binnen allemaal verkocht werd. Wel de moeite waard om even gezien te hebben.

 • National Corvette Museum
  National Corvette Museum

  Bowling Green, KY

  De bakermat van de Corvette ligt in Bowling Green, Kentucky. Niet perse nodig dat je helemaal autogek bent of er veel verstand van hebt hoeveel pk, koppel of wat dan ook. Hier zie je alle modellen zo'n beetje tussen 1956 en nu. Ikzelf kende alleen maar de Corvette zoals we deze in Nederland ook wel eens zien; hier staan er veel specialere. Leuk om als ochtendbesteding of middaguitje te doen.

 • Nostalgiaville
  Nostalgiaville

  Kingdom City, MO

  Een waar paradijs voor de verzamelaar. Gehuld in een geheel jaren 50 stijl, compleet met jaren 50 muziek, loop je hier de zaak binnen. Borden, koekjestrommels, betty boop, coca cola, al deze Amerikaanse items vind je hier voor je verzameling. Een toevalstreffer deze keer, hier had ik totaal niet op gerekend.

 • Truckhenge
  Truckhenge

  Topeka, KS

  De vrachtwagen hierboven staat het op het terrein van Ron Lessman in Topeka, Kansas. Met zijn Truckhenge is hij bekend voor zijn artistieke tentoonstelling met vrachtwagens, maar hij heeft nog veel meer op zijn terrein staan. Bussen, kranen, boten, treinwagons, vanalles. Absoluut een aanrader.

 • Middelpunt Amerika
  Midpoint USA

  Kinsley, KS

  Het echte middelpunt van Amerika is maar een heel kleintje. In Kansas valt er sowiezo niet veel te beleven aangezien het hier tjokvol met veeboeren zit. Kinsley is bestempled als het hemelsbrede middelpunt tussen San Francisco en New York. Het doet in ieder geval wel eer aan de 3 jaar dat ik deze steden als begin- en eindpunt ben afgereisd.

 • Blik en veger
  Blik en veger

  Denver, CO

  Het is een beetje als Bassie en Adriaan, als Peppi en Kokkie. Zonder 1 van de 2 zou het een incomplete set zijn. Net als het paard op de stoel, staat dit vlakbij hetzelfde museum der moderne kunsten in Denver. Evenzo leuk om een kiekje van te maken.

 • Paard op stoel
  Paard op stoel

  Denver, CO

  Dit is weer eens wat anders dan een paard in de gang. Dit opmerkelijke kunstwerk staat vlakbij het museum der moderne kunsten in Denver. En ja... wat kan ik verder ervan zeggen? Niet veel, maar wel leuk om even te zien.

 • Beer bij Convention center
  Blauwe Beer

  Denver, CO

  Ze waren net bezig de beer aan het schilderen, helaas. Het hijsbakje is wel in een bijpassende kleur. Had geen zin om die schilders er vanaf te photoshoppen. Denver is aardig rijk aan dit soort ongewone zaken in het straatbeeld. Deze beer staat bij het Convention center in de stad. Je kunt erover twisten of deze beer het gebouw staat te stutten, of dat ie gewoon een enorme bout moet laten. Kies zelf maar.

 • Nederland
  Nederland

  Nederland, CO

  Deze foto behoeft geen verdere uitleg denk ik. Als Nederlander gewoon een must om even langs te gaan, daar zijn ze in het dorp ook wel aan gewend. Het is een klein plaatsje vlakbij Boulder en Estes Park. Beetje souverenirzaakjes etc en als je een omelet met vliegen wil, dat kan hier ook. Beetje als een samurai je eieren en hashbrowns naar binnen werken. Leuke bezigheid.

 • Virgin Mary statue
  Virgin Mary statue

  Pine Bluffs, WY

  Misschien is dit nog wel het meest interessante (op Yellowstone na) wat er in deze verschrikkelijk saaie staat te vinden is. Maar, een aparte verschijning is het wel. Het ligt zowat op de grens van Wyoming en Nebraska, dit circa 10 meter hoge Maagd Maria beeld met een aantal andere beelden eromheen. En ik had echt niets beters te doen, het was mijn laatste redding om nog iets aan foto's te maken die dag wat het aangluren waard was.

 • Metaphor Tree of Life
  Tree of Life

  Wendover, UT

  Ook wel "Bendover" genoemd, maar dat mag geen verrassing zijn. Deze creatie van Karl Momen staat op een desoloot stuk zoutvlakte langs de Bonneville Salt Flats. Om deze even te bezoeken vanuit Wendover, hou rekening met een behoorlijk stuk omrijden omdat er maar weinig afslagen zijn. Eigenlijk mag je niet stoppen, er is geen afrit.

 • Heart Attack Grill
  Heart Attack Grill

  Las Vegas, NV

  De Heart Attack Grill heeft internationale faam verworven op een wat ridicule manier van de Amerikaanse keuken neer te zetten als een kliniek. Je hebt zusters in plaats van serveersters, een dokter als barman en je krijgt geen menu, maar een voorschrift. Het is allemaal moddervet maar als je cholesterolniveau het toelaat, ga gerust even langs. Je mag overigens geen hamburger eten zonder dat je eerst een operatieschort aankrijgt.

 • Metalen vogel
  Metalen vogel

  Las Cruces

  Vlak langs de Interstate 25, net ten noorden van Las Cruces vind je deze metalen afvalvogel op een parkeerplaats, een beetje de heuvels in. Welke precies weet ik niet meer dus google maps erbij en zoeken maar. Wel leuk om even te bezoeken, het heeft mij wat moeite gekost maar ik heb die vogel.

 • Auto van Kate Pearson, Art Car World
  Art Car World

  Douglas, AZ

  Art Car world is zeg maar een vereniging van creatievelingen die geen auto willen hebben die iedereen al heeft. Het is geen open musuem, maar rondleidingen op afspraak zijn wel mogelijk. Ik heb van kunstenares Kate Pearson persoonlijk een rondleiding gehad in Douglas, waar een selectie van deze auto's te vinden is. Meer informatie is te vinden op http://www.artcarworld.com

 • Salvation Mountain, gemaakt door Leonard Knight
  Salvation Mountain

  Niland, CA

  Een wel zeer opmerkelijk en kleurrijk monument in de Mohavewoestijn van Californie, waaraan zo'n 25 jaar is gewerkt door Leonard Knight. Ik heb hem 2 keer ontmoet, het is een ietwat eigenaardig persoon met een wel zeer grote passie voor God. Een must-see monument, in de buurt van een triest uitziend dorpje, Niland genaamd.

 • Carhenge, Alliance, NE
  Carhenge

  Alliance, NE

  Ook weer zo'n plaats waar bij wijze van spreken 2 man een een paardekop woont. Net een klein beetje buiten het dorp staat Carhenge, een grappig-om-te-zien replica van Stonehenge. Leuk om even te bezoeken; naast de grijze auto's staan er nog meer auto's waarvan 2 auto's bovenop elkaar. En nog een verdwaald geraamte van een dinosaurus.

 • Hippie kunstwerken
  Albany Bulb

  San Francisco / Buchanan st. , CA

  Dit is echt typisch een plek waarvoor je moeite moet doen om bij te komen. Het ligt aan Oakland-zijde van de baai, afslag Buchanan st. vlakbij een paardenrenbaan. Dan ga je te voet een op het eerste oog klein duintje in waar velen hun honden uitlaten. Vanzelf kom je de primitieve woningen tegen van hippe kunstenaars die daar wonen. Iets verderop langs de waterkant zijn verschillende kunstwerken, gemaakt van afval, te vinden. Zoals op de foto hierboven te zien is. Op de schaal van Apart scoort deze koddige rariteit aardig hoog wat mij betreft.

 • Joe! De remmen werken goed hoor!
  Wilkins Truck Supply

  Tonkawa, OK

  Dit is de truck waar ik het in de inleiding op deze pagina het over had. Typisch iets waar ik makkelijk even 100 mijl voor omrijd - door de regen - om even een vrachtwagen in een grasveld met oplegger en al verticaal te zien staan. Maar goed het is zondag, het is kloteweer, en je moet toch wat. In ieder geval, deze is afgevinkt.

 • Rhylotie Ghost town, Death Valley, NV
  Death Valley Ghost town

  Rhyolite, NV

  Dit is een heel leuk voorbeeld van een echt verlaten spookstadje in de staat Nevada. Het doet me een beetje denken aan Calico, maar dan niet toeristisch ingesteld. Dit spookstadje is nog een overblijfsel van de welbekende goldrush. Zelf heb ik er nog een klein klompje goud aan overgehouden. Dat wil zeggen, een klomp steen met goudsplinters. De roze dame met badmat is een creatie die ietwat uit de toon valt bij de rest, maar goed. Het is een Belgische "artiest", dat zal het wel zijn.

 • Fremont Troll, Seattle, WA
  Fremont Troll

  Washington Bridge, Seattle, WA

  Deze betonnen trol houdt zich schuil onder een brug in Seattle. Ook weer zo'n typisch voorbeeld wat gewoon de moeite waard is om even langs te rijden. De trol is druk bezocht, ten tijde van mijn bezoek was er een ware 'Scavenging Hunt' aan de gang (de lokale padvinders) om even met de trol op de foto te kunnen. Dus dat heb ik meteen ook maar gedaan

 • Pijl en Boog nabij Bay Bridge
  Pijl en Boog

  Bay Bridge, San Francisco, CA

  Nederlanders kom je overal tegen, ook in hun kunstwerken. Deze pijl en boog is het werk van Claes Oldenburg en Coosje van Bruggen. C&C zeg maar.

 • Spider Beetle, Palm Springs, CA
  Spider Beetle

  Palm Springs, CA

  Ook al ben je bang voor spinnen, deze spin doet je niets. Het is een beetje een Herbie die samen met een spin in een een laboratoriummix terecht is gekomen. Moest wel even zoeken om tegen te komen, staat redelijk in de buurt van het enorme windmolenpark wat daar in de woestijn staat. Categorie leuk om even te zien.

 • Big Texan, Amarillo, TX
  Big Texan Steak Ranch

  Amarillo, TX

  Als je Texas komt binnenrijden over de Interstate 40 vanuit New Mexico zie je de enorme kuddes runderen al langs de weg. De grootste en malste exemplaren ervan komen terecht bij de Big Texan. Hier kun je de challenge aangaan om een steak van 2 kilo te eten, op een podium, binnen 1 uur tijd. Lukt het, dan is ie gratis. Anders is het dokken. Lekkerste steak die ik ooit gegeten heb, geweldige sfeer.

 • Vrijheidsbeeld, Memphis
  Vrijheidsbeeld

  Memphis, TN

  Dit vrijheidsbeeld met het kruis is neergezet dankzij een lokale kerk voor een bedrag van rond de $250.000 dollar. Het is een roep voor heel Amerika om zich tot Christus te bekeren. Hij schijnt nog wat concurrentie te hebben van een Buddhabeeld van 2 meter in iemands voortuin naar verluidt.

 • Motor bij Cherokee County Cycles
  Motor met doodskop

  Andrews, NC

  Deze opvallende motor staat voor de motorzaak van Cherokee County Cyles in Andrews, North Carolina. Deze stek ligt midden in de Smokey Mountains, een open en bewoond nationaal park waar het lust moet zijn om op de motor doorheen te kunnen rijden.

 • Grote sokkenkast
  Grote Klerenkast

  High Point, NC

  De klerenkast op deze foto is te vinden in de plaats High Point. Voor zover iets over dit dorpje te melden is, het oogt allemaal vrij treurig. De kast is te vinden in een zijstraatje, en is een waar hoogtepunt als ik naar de rest van het dorp kijk. Even foto maken en weer doorrijden zou ik zeggen.

 • Intercourse, PA
  Amish gemeenschap

  Intercourse, PA

  Vroeger toen het bij biologie over de bloemetjes en de bijtjes ging, zal je ook wel eens gegiecheld moeten hebben. Dit is literaire-biologie voor volwassenen zeg maar. Hoe het ook zij, ze doen hier goed hun best om de gemeenschap in stand te houden. Behoorlijk toeristisch uitgebaat allemaal. Maar wel leuk. Ga maar even kijken. Het ligt vlakbij het dorpje "Bird-in-Hand" (Vogel-in-de-hand).

 • Enchanted Highway
  Enchanted Highway

  Regent, ND

  In en staat als North Dakota is er veel ruimte en weinig volk. Genoeg plaats dus om een strook van 35 mijl te claimen om wat kunstwerken langs neer te zetten. Heel apart en leuk om te zien, je kunt overal even stoppen om te kijken en foto's te nemen. Op de foto staat waarschijnlijk familie de Boer.

 • Hole 'N the Rock
  Hole 'N the Rock

  Moab, UT

  De auto met het bot is 1 van de leuke creaties die op dit terrein te vinden zijn in Moab, Utah. Het staat op het terrein van de Hole 'N in the rock, een huis/woonruimte wat zich in een rotswand bevindt en ooit bewoon is geweest. Foto's maken mag helaas niet van het interieur, dat is weer een beetje jammer.

 • American Sign Museum
  American Sign Museum

  Cincinnati, OH

  Verzamelaar Tod Swormsted is verantwoordelijk voor de heel leuke collectie aan allerlei verschillende neon reclames. Ten tijde van mijn bezoek was dit te vinden in een soort van wijkcentrum van kunstenaars, maar zijn later verhuisd. Vraag maar even aan Google waar ze nu zitten.

 • Visnet kousen
  Fishnet Stockings, The Haights

  San Francisco, CA

  De vrouwenbenen hier op de foto is te vinden op 1452 Haight street, in de hippiewijk van San Francisco. Je waant je ook een beetje in de rook van wiet en de mensen die dat roken. Zeker een aanrader om even lekker doorheen te wandelen.

 • House of Falling Furniture
  House of Falling Furniture

  San Francisco, CA

  De foto is wel duidelijk genoeg waar je dit huis kunt vinden. Het zou eigenlijk beter passen in de Haights, maar het ligt er net wat buiten. De moeite waard om even te stoppen, het is toch weer heel apart om zoiets zelf te zien.

 • Denny's Beer Barrel Pub
  Denny's Beer Barrel Pub

  Clearfield, PA

  Een echte hamburger eet je bij Denny's. Ze hebben een ontzettend uitgebreide kaart, met een speciale kaart met als kleinste burger de 2-ponder. De grootste burger is een ware 100-ponder. Een must-eat!

 • Henry Ford Museum
  Weener Car

  Henry Ford Museum, Dearborn, MI

  Deze worst op wielen is 1 van de vele verschillende auto's die je in het Henry Ford Musuem in Dearborn (nabij Detroit) kunt vinden. Ook staat hier de dienstauto van Ronald Reagan en de auto waarin president Kennedy is vermoord. En ook de enige echte General Lee. Van dat laatste ben ik nog niet zo zeker, er zijn wel meer museau waar ze dit beweren.

 • Lucy the Margate Elephant
  Lucy de Olifant

  Atlantic City, NJ

  Lucy the Margate Elephant is een soort kinderspeel-attractie aan deze kustplaats. Atlantic City is een klein kustplaatsje met een leuke boardwalk en een klein toefje Vegas in de vorm van 1 casino.

 • Home of the Pork Chopper
  Daytona Pig Stand

  Ormond Beach, FL

  De Daytona Pig Stand, Home of the Pork-Chopper. Opvallende rokend uithangbord als het ware voor de deur. Het is verder niet speciaal, een soortement van zelfbedienings eettentje. Ze hebben wel hele gave shirts waarmee je de blits kunt slaan op je eigen BBQ.

 • C-Street
  C-Street

  Virginia City, NV

  Typisch westerndorpje wat je gewoon even bezocht moet hebben. Heel veel souvenirwinkeltjes, als je wat prullaria net als ik spaart kun je hier prima terecht. Ligt vlakbij Lake Tahoe.

 • Cadillac Ranch
  Cadillac Ranch

  Amarillo, TX

  In een weilandje vlak voor het binnenrijden van Amarillo (rond afslag 62 Bushland) staan 10 Cadillacs met hun neus in de grond. Het is een openlijke tentoonstelling, het veranderd door de jaren heen. Neem een spuitbus mee en een dosis creativiteit, en je kunt hier goed los.

 • Standing on the corner of Winslow, Arizona
  Standing on the Corner

  Winslow, AZ

  Ik denk dat iedereen het nummer "Take it easy" van de Eagles wel kent. Welnu, dit is exact de hoek in Winslow, Arizona waarover gezongen wordt. De vrouw in dit liedjes staat er nog in een bronzen beeld, de "Flatbed Ford" heb ik nergens meer kunnen bekennen.

 • Petersen Rock Gardens
  Petersen Rock Garden

  Redmond, OR

  Het heeft qua bouwwerk iets weg van Salvation Mountain, maar dan veel kleinschaliger. Dit is gewoon bij iemand in de achtertuin, er is geen loket om kaartjes te kopen maar donaties worden wel op prijs gesteld. Naast de Amerikaanse vlag op de foto zijn er onder andere ook het vrijheidsbeeld en de Brooklyn Bridge als replica te vinden.

 • Las Vegas Signs-preserve
  Las Vegas Neon-sign museum

  Las Vegas, NV

  Aan de North Las Vegas boulevard liggen op een stuk afgesloten terrein oude, niet meer gebruikte neon-reclames. Dit wordt beheerd door een bepaalde stichting die bijvoorbeeld van casino's die gesloopt worden de neonverlichting nog kunnen krijgen. Het is geen open museum, hiervoor moet vooraf een reservering worden gemaakt. Kost zo'n 10 dollar.

 • Wall Drug
  Wall Drug Store

  Wall, SD

  Dit is waarschijnlijk het kleinste dorpje wat ik ooit heb gezien met de grootste en langste aankondiging. Zeker 100 mijl voordat je Wall bereikt passeren er zeker honderd borden met de uitnodiging om daar naartoe te gaan. Het is een beetje een western-winkel in de vorm van een klein pretparkje. Je hebt hier motels, maar als je hier blijft overnachten en je ziet er jong uit krijg je zeker de opmerking waarom je in hemelsnaam zo lang blijft rondhangen.

 • Corn Palace
  Corn Palace

  Mitchell, SD

  Dit is een maiskolfgebouw, kwam ik toevallig tegen. Binnen lijkt een soort podium maar is volgens mij ook prima geschikt om basketbal wedstrijden te zien. Iets wat ik nog steeds niet in de 7 jaar reizen heb bijgewoond, wordt eens tijd. Leuk om even te zien en te stoppen.

 • Crazy Horse
  Crazy Horse Memorial

  Crazy Horse, SD

  De Crazy Horse is eigenlijk het Sagrada Familia van de staat South Dakota, zoniet van het gehele land. Chef Crazy Horse wordt in een berg nagehouweeld, maar het is nog verre van af. Een pool is hiermee begonnen, en wordt door familieleden verder "afgemaakt" en uitgebaat als toeristische attractie. De stop zeker waard om naartoe te gaan.

 • 1880 Town
  1880 Town

  Murdo, SD

  Dit is een western-spookstadje achter slot en grendel. Niet zoals Bodie, Calico of Rhyolite. Het is niet zo speciaal maar het is wel grappig om even te bezoeken. Er zit een heus treinstel bij en een grappige saloon staat op het terrein. Heeft wel zijn zijn charme met pianomuziek.

 • Kwast
  Kwast

  Las Vegas, NV

  Het mag duidelijk zijn, deze kwast is ietwat uit zijn verband gerukt. Ik had ook alleen maar 1 foto verticaal gemaakt van dit object. Staat er volgens mij nog niet zo lang, wel geinig. Staat net voorbij de Grand MGM als je richting de Stratosphere loopt.

 • Wiel
  Wieltje

  Las Vegas, NV

  Iets wat ik toevallig tegenkwam in Las Vegas, vlakbij het nieuwe Cosmopolitan Casino als ik me goed herinner. Maar het kan net zo goed een eindje verderop of terug zijn. In ieder geval aan de rechterkant van de strip, gezien vanuit de Stratosphere naar de Mandalay Bay.

Deze website is een product van een hobby geworden passie. Hier kan je terecht als je op zoek bent naar het echte Amerika - zoals het vaak niet in de reisgidsen te vinden is. De reisverhalen leiden rond paden, ver verborgen van de Interstates. Ik hoop dat je met hetzelfde enthousiasme mijn verhalen leest en foto's bekijkt zoals ik deze heb gepubliceerd.